Najaarstrends!

De zomer is officieel nog niet voorbij, maar ik ben al weer druk bezig met de trends voor komend najaar op het gebied van make-up. In het zonnetje, aan het zwembad las ik de Vogue en er kwamen voor mij een aantal opvallende trends naar voren. Op het eerste gezicht lijken deze veel té opvallend, maar deze wil ik toch graag met jullie delen omdat je vaak ziet dat ze toegepast gaan worden, maar dan op een zachtere of aangepaste manier.

Trend 1
Foto: Pinterest

Trend #1 ‘Finished skin’
Was afgelopen seizoen de glanzende huid nog een trend, nu is een matte finish helemaal in. Deze kun je bereiken door de poeder na het aanbrengen van foundation als het ware op de huid te drukken en deze vast te zetten. Eerlijk? Ik moet er nog aan wennen, als schoonheidsspecialist zie ik graag een gezonde glans.

Trend 2
Foto: Pinterest

Trend #2 'De eyeliner of het potlood'
Aankomend winter wordt er op een leuke manier gebruik gemaakt van de vettigheid van een potlood. De ‘grungelook’ is helemaal in, deze bereik je door je potlood dik aan te brengen boven of onder je oog en deze vervolgens met je vingertoppen of met een speciale applicatie te vervagen. Op die manier ontstaat er een niet perfect zittende make-up en juist dit kan zo mooi zijn.

Trend 3
Foto: Pinterest

Qua eyeliner is er een keuze tussen een thin liner, of de welbekende cateye. Het lijntje is dus extreem dun aan de wimper aanzet. Of er wordt gekozen voor een verdikte versie met een wing aan het einde, voor een open blik. Erg mooi, maar houd je look verder rustig wanneer je kiest voor de extremere versie

Trend 3
Foto: Pinterest

Trend #3 'Rode nagellak'
Need to say more? Geloof dat wij allemaal bekend zijn met de rode nagellak. De meest gebruikte op de catwalk is de klassieke rode kleur, die weer werd geshowd op de catwalk bij Chanel.

Trend 4
Foto: Pinterest

Trend #4 'The bold brow'
Hij blijft in, de brede wenkbrauw. Aankomend winter lijkt het er zelfs op dat hij je hele look mag gaan domineren. Wel is het belangrijk je wenkbrauw, ook al laat je hem zo vol mogelijk, zo te epileren dat hij wel gestyled en verzorgd genoeg blijft.

Trend 5
Foto: Pinterest

Trend #5 ‘Stained lips’
In plaats van een lipstick, die een verzorgd gevoel achterlaat, werd er bij de shows gekozen voor een lippaint. Een lippaint is een kleurstof die in de lippen trekt. Op die manier kun je er voor kiezen om twee kleuren te gebruiken. Een donkere kleur kun je aanbrengen langs de randen van je lippen en in het midden kun je een lichtere kleur aanbrengen, dit doordat de kleur vast zit en dus niet zal gaan mengen. Dit lijkt mij echt een toptrend, leuk om mee te experimenteren.

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over de nieuwe trends. Maak het jezelf gemakkelijk en pas de trends hier en daar aan om ze beter draagbaar te maken. Veel succes en plezier met het toepassen van de trends in je dagelijkse make-up.

Door: Danique Wolferink © | Alle rechten voorbehouden

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: