Kerstlook met Miranda

Vorige week zag je op mijn blog al de mooie look van Valerie voorbij komen. Deze week is het de beurt aan Miranda! Deze mooie brunette gebruikt in het dagelijks leven meestal mascara, lipstick en een potloodlijntje. Maar omdat het bijna Kerst is, wilde ik haar graag een feestelijke make-up aanbrengen. Ik heb gekozen voor warme kleuren van lichtroze tot donkerpaars.

Als eerste stap heb ik Miranda haar huid verzorgd met een voedende crème, dit doe ik omdat de foundation straks mooier oogt wanneer je huid in goede conditie is. In dit geval heb ik een crème gebruikt die de huid licht laat glanzen.

Creme aanbrengen

Het mooie en unieke aan Miranda haar huid is dat ze sproeten heeft, ik wil dan ook voorkomen dat deze door de foundation bedekt worden. Ik gebruik in dit geval een foundation die licht dekkend is, en een beige ondertoon heeft. Die beige ondertoon is in dit geval belangrijk, omdat een roze ondertoon de sproeten grijzig zal doen laten lijken. Hier kun je zien welke foundation het beste bij jou past.

Foundation aanbrengen

Ik breng een dunne, vloeibare concealer aan in een lichtbeige teint. Dit doe ik omdat ik de huid rondom de ogen mooi egaal wil krijgen en eventueel donkere plekken wil camoufleren. Zo komt de oogmake-up straks nog beter tot zijn recht. Ik breng het product eerst aan met een klein plat penseel en werk het daarna uit met mijn vingertop, zo smelt het product mooi samen.

Concealer

Van nature heeft Miranda een normale huid. Haar huid zal dus niet snel gaan glimmen, vandaar dat ik maar een dun laagje matterende poeder aanbreng om de huid nog net iets egaler te krijgen.

Afpoederen

Om Miranda haar jukbeenderen te accentueren, en haar sterkere contouren te geven, breng ik schaduw aan in haar gezicht met een donkerbruine matte poeder. Hier kun je lezen hoe je het mooist kunt contouren.

Contouren

Omdat ik de blush niet te warm wil hebben, meng ik een peachy/oranje blush met een roze blush. Deze breng ik aan op het middelste gebied van het jukbeen. Ik ga straks nog meer warme tinten aanbrengen, en door het mengen van de kleuren voorkom ik dat het een te overdreven effect heeft. Zorg altijd dat je alle harde lijnen vervaagd met een schone kwast, zodat je een natuurlijke overgang van kleuren krijgt.

Blush

Miranda heeft al jaren permanente make-up in haar wenkbrauwen, maar voor deze look maak ik ze nog iets breder en sterker met een potlood.

Potlood

Om de oogschaduw op zijn best uit te laten komen, en zo lang mogelijk te laten zitten breng ik een oogschaduw base of primer aan. Vervolgens breng ik een highlighter in potloodvorm aan onder de wenkbrauwen, om de vorm nog duidelijker te laten worden. Ook in het ooghoekje breng ik de highlighter aan om het oog direct een frisse uitstraling te geven.

Highlight

Met een klein oogschaduwpenseel breng ik een matte, zachtroze oogschaduw aan onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoeken, voor een optisch verfrissend effect. Breng oogschaduw altijd opbouwend aan, zo voorkom je dat je korrels knoeit (fall out) onder het oog en bouw je de kleur langzamer op zodat deze beter blijft zitten.

Nu pak ik een zacht rond penseel waarmee ik een taupe/paarse matte oogschaduw aanbreng. Deze kleur breng ik aan over het gehele ooglid, totaan de arcadeboog.

Ik pak nu een stevig rond oogschaduwpenseel waarmee ik een donkerpaarse kleur aan ga brengen. Eerst neem ik de kleur op vanuit het doosje, en om te voorkomen dat ik ga knoeien meng ik de kleur eerst op de palm van mijn hand. Zo duw je als het ware de kleur in het penseel zodat je straks geen last hebt van fall out. Ik breng als het ware een soort 3-vorm aan; in de arcadeboog, langs de wimperrand en onder het oog tot aan het midden. Na deze stappen pak ik een zacht rond penseel erbij en ga ik de kleuren natuurlijk over laten lopen, door ze te mengen/blenden.

Eigenlijk is de ooglook nu bijna klaar, ik wil alleen nog een glanzende lila oogschaduw als finishing touch aanbrengen. Dit doe ik het op het midden van het oog, de plek waar de oogbol zit. Met glanzende oogschaduw kun je beter een deppende beweging maken met je penseel, zo voorkom je dat je glitters onder je ogen krijgt te liggen.

Om de wimpers mooi vol te laten lijken en om de look te versterken, breng ik een donkerbruin potlood aan langs de bovenste wimperrand.

Oogpotlood

Krul je wimpers en breng mascara aan, tips hierover lees je hier.

Mascara

Normaal gesproken draagt Miranda vaak rode of roze tinten qua lipstick. Bij deze look heb ik gekozen voor een donkerpaarse kleur. Eerst zet ik met een zachtroze penseel een rand rondom de lippen om zo een strakke lijn te krijgen. Vervolgens kleur ik de lippen opbouwen in met de donkerpaarse lipstick.

En zie hier de look van Miranda. Heb je nog ergens vragen over? Stel ze dan gerust in de comments hieronder, of op Facebook.

Miranda Leferink

Bij deze wil ik jou graag gezellige en mooie Kerstdagen toewensen!

Door: Danique Wolferink © | Alle rechten voorbehouden

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: