Beauty Quest #1

Zo’n twee weken geleden vroeg ik jullie via Facebook om je beautyvragen naar mij in te sturen. Via het nieuwe onderwerp Beauty Quest beantwoord ik bij deze een aantal ingestuurde vragen. Staat jou vraag er niet bij maar wil je hem toch graag stellen? Hier kun je mij jouw vraag insturen, geen vraag is te gek.

---

Annemiek vroeg mij:
Tijdens wintersport wil ik graag een gezond kleurtje krijgen, maar ook goed voor mijn huid zorgen. Wat adviseer jij tijdens en na sneeuwactiviteiten hoog in de bergen?

---

Een gezond kleurtje staat natuurlijk iedereen mooi, maar bedenk goed dat het erg belangrijk is om je huid te beschermen tegen UV stralen, ook tijdens wintersport. De zon is namelijk de grootste veroorzaker van huidveroudering. Zoals normaal kun je de huid dagelijks verzorgen door deze te reinigen met een milk, na te reinigen met een lotion en om vervolgens een dag- of nachtcreme toe te passen op de gereinigde huid. 's Ochtends kun je na het inwerken van je dagcreme een zonbeschermingsproduct met de juiste factor aanbrengen, ga hierbij het liefst voor 30 of 50. Door deze volgorde weet je zeker dat jouw dagcreme eerst jouw huid kan verzorgen waarna de zonbescherming jouw huid beschermd. Let er hierbij natuurlijk wel op dat jouw bescherming geen water bevat in dit geval, in verband met bevriezing.

Vergeet niet ook je lippen goed te beschermen tegen de zon, ook deze hebben iets extra’s nodig. Ook ondanks sterke zonbescherming kun je mooi bruin worden. Vind je jezelf niet bruin genoeg? Probeer dan eens een speciaal bruin zonder zon product voor het gezicht uit, zo word je op een verantwoorde manier bruin. Veel plezier op wintersport Annemiek!

---

Ik heb een vrij normale huid, maar wel vaak onzuiverheden op mijn kin. Hoe kan ik dit het beste behandelen?

---

Op een afstand is dit probleem moeilijk te beoordelen voor mij, maar ik ga mijn best voor je doen. Allereerst is het belangrijk om de juiste verzorging in te zetten, in dit beautyweetje lees je welke stappen je kunt gebruiken. Belangrijk hierin is dat je door twee keer per week een dieptereiniging toe te passen, je kunt zorgen dat een groot deel van de dode huidcellen verwijderd worden. Hierdoor wordt het risico op onzuiverheden of verstoppingen in de huid al aanzienlijk minder.

Daarnaast is het goed om te weten dat onzuiverheden op de kin vaak wordt veroorzaakt door hormonale disbalans, denk hierbij voor en na je maandelijkse periode, zwangerschap, leeftijd tussen de 13 en 25. Blijf je toch nog met veel onzuiverheden zitten, ga dan eens denken aan frequente behandelingen bij je schoonheidsspecialist. Zij weet het beste hoe ze deze kan verwijderen.

---

In de volgende Beauty Quest op aanstaande woensdag, worden de vragen van Martha en de gecombineerde vraag van Harriet en Ora beantwoord. Om je alvast een sneek peek te geven; deze gaan over BB creme en onzuiverheden verwijderen uit de huid.

Staat jou vraag er niet bij, maar heb je iets waar je graag een antwoord op wil? Stuur hem hier in!

Meer artikelen over het Noemi Beauty Blog: